Spanning tussen de VS en China: kwetsbaarheid van de Amerikaanse economie die verantwoordelijk is voor de stijging van de BTC-prijs?

Analisten hebben gespeculeerd dat de spanning tussen de VS en China cruciaal is voor de stijging van de prijs van Bitcoin.

Nu de spanning tussen de VS en China niet snel afneemt, bezwijkt de economie van de Verenigde Staten (VS) geleidelijk aan onder de gevolgen ervan.

Nu bekend is dat de handelsoorlog Bitcoin een voorsprong geeft, hebben deskundigen ook gepositioneerd dat China Bitcoin als een voorsprong zou kunnen zien om de bijtende effecten van de Amerikaanse sancties te omzeilen.

Bovendien hebben deskundigen kritisch gekeken naar het vooruitzicht van de digitale Yuan, terwijl ze opmerkten dat de VS misschien geduwd zou worden om zijn digitale dollar te ontwikkelen.

Bitcoin geniet van de voordelen van de spanning tussen de VS en China

Als het uiteindelijk zo zou gaan, zou het een groei van de populariteit van digitale middelen teweegbrengen, waardoor de adoptie hoog zou oplopen. Sommige deskundigen hebben opgemerkt dat het enige waar de markt voor digitale activa baat bij kan hebben de dalende Amerikaanse economie is en niet de ontwikkeling van een digitale dollar.

Als hun opmerkingen goed worden doordacht, dan is de spanning tussen de VS en China slechts een teken dat de Amerikaanse economie geleidelijk afneemt. Bitcoin Loophole begon onlangs te genieten van een prijsstijging op 25 juli, nadat het in de maanden daarvoor zijwaarts was gaan handelen.

Op dit moment handelt de BTC-prijs rond de $11.000, en het is de komende weken nadat Trump het verbod op TikTok aankondigde te midden van andere zaken, waaronder de sluiting van hun respectievelijke consulaten.

China heeft het zwaarst te lijden onder de spanning in de VS en China.

Wanneer men de zaken kritisch bekijkt, kan men concluderen dat de stijgende spanningen tussen de VS en China mogelijk effecten hebben die veel verder gaan dan de stijging van de Bitcoin-prijs.

Een ander kritisch effect zou de beweging van de meerderheid van de mijnwerkers uit de buurt van China kunnen zijn, dat volgens de gegevens 65% van de hasjmmachten van Bitcoin bezit.

BitOoda, een digitale financiële instelling, gaf haar mening over de voortdurende spanning tussen de VS en China en zei dat de zwakke relatie tussen beide landen resulteerde in sancties die de marktaandelen van China drastisch hebben verminderd. Een toename van het monetaire nationalisme zou een ander negatief effect kunnen zijn van de spanning tussen de VS en China. Dit kan goed of slecht zijn voor Bitcoin, afhankelijk van aan welke kant je staat.

Een woord over monetair nationalisme

De doctrine van het monetaire nationalisme stelt dat het aandeel van een land in de geldhoeveelheid van de wereld niet mag worden bepaald door dezelfde principes en hetzelfde mechanisme als die welke de relatieve geldbedragen in de verschillende regio’s of plaatsen bepalen.

Deze doctrine wordt door China en andere regimes van monetair nationalisme toegepast wanneer de omloop van een munt naast de grenzen van de natie waarvan de centrale bank de munt uitgeeft, ligt.